Press

They are talking about us!

MATCH: dé feel good vzw voor alle vrouwen in het LGBTQIA spectrum

Voor alle vrouwen binnen het LGBTQIA spectrum is er de Brusselse organisatie Match. De vzw zag het spreekwoordelijke licht nadat Britt verontwaardigd was na heel wat ongelijkheid op het werk. Ondertussen bestaat dit prachtig initiatief al een jaar en groeit het nog elke dag. We spraken met de enthousiaste oprichtster van Match, Britt J. Mosselmans.

MATCH: EEN NIEUWE LGBTQ+-ORGANISATIE VOOR VROUWEN

Match is een van de nieuwste LGBTQ+-organisatie in België. Zij willen alle vrouwen uit de LGBTQ+-community een stem geven, samenbrengen en voor hen een ontmoetingsplaats creëren. Ze streven naar een wereld waar acceptatie en gelijkheid een van de hoofdpunten zijn.

Match: A new meeting place for Brussels' LGBT women

Like a lot of European cities, Brussels has a ton of gay bars but zero lesbian bars. It’s why Britt Mosselmans and Chiara Christoffersen launched Match Belgium, a new non-profit that puts on trilingual networking events and parties for queer women and their friends.

Britt J. Mosselmans van vzw Match hoopt op meer lesbische vrouwen op tv

De nieuwe vzw Match van onder meer Lottenaar Britt J. Mosselmans richt zich vooral op vrouwen die niet hetero zijn. “Er nog altijd discriminatie, al is die meer onderhuids en minder zichtbaar.”

‘Gebrek aan lesbische
rolmodellen’

Britt J. Mosselmans (29), jarenlang inwoner van Sint-Genesius-Rode en nu neergestreken
in Lot, staat mee aan de wieg van Match, een vzw die zich vooral richt tot niet-heterovrouwen. ‘Er zijn nog altijd vrouwen die zich niet kunnen of durven outen.’

Eerste afterwork voor LGBTQIA-gemeenschap

Op initiatief van de nieuwe vzw Match vond gisteravond in het Stripmuseum de eerste Brusselse afterwork plaats voor vrouwen uit de de LGBTQIA-gemeenschap (Lesbian, Gay, Bi, Transgender, Queer, Intersex, Asexual). Match wil het tekort aan ontmoetingsplekken voor LGBTQIA vrouwen in de hoofdstad opvangen.

Vzw Match zorgt voor ontmoetingsplekken voor LGBTQIA-vrouwen

Vrouwen en dan vooral holebivrouwen een plek geven. Dat is het doel van MATCH. Een gloednieuwe vzw die elke maand voor een tijdelijke nieuwe ontmoetingsplek voor LGBTQIA- oftewel holebivrouwen zorgt.

Stripmuseum ontvangt allereerste LGBTQIA-afterwork voor vrouwen

In het Stripmuseum vond gisteravond de allereerste LGBTQIA-afterwork voor vrouwen in Brussel plaats. Het is al het tweede initiatief voor lesbiennes in de hoofdstad in enkele maanden tijd.

Donderdag eerste LGBTQIA-afterwork voor vrouwen

Op donderdag vindt in de bar van het Belgisch Stripmuseum een eerste aftwerwork plaats, die speciaal gericht is op LGBTQIA-vrouwen en sympathisanten. Het initiatief betekent ook meteen het startschot van de nieuwe vzw Match.

Match Belgium

Email: matchbelgium@gmail.com

Phone: 0475662079

  • Facebook
  • Instagram
Get Updates

© 2020 by Match Belgium.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon